Martina Piroutková
Bachelor's thesis
Houby a jejich význam v potravinářství
Mushrooms and their significance in food industry
Abstract:
Cílem práce bylo charakterizace a rozdělení hub dle různých hledisek. Popsány jsou nej důležitější složky hub s příznivým vlivem na lidský organismus. Rozepsány jsou nejvýznamnější druhy hub jak pro farmaceutický, tak i pro potravinářský průmysl. V neposlední řadě se práce zabývá negativními vlastnostmi hub.Abstract:
The aim of this work was to characterize and divide fungi according to various aspects. The most important components of fungi with a beneficial effect on the human body are described. The most significant types of mushrooms for both the pharmaceutical and food industries are presented as well. Finally, this work deals with the negative properties of mushrooms.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Piroutková, Martina. Houby a jejich význam v potravinářství. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Houby rodu Coprinus - potenciálně léčivé houby
Marie Neterdová -
Mycota: houby v kultuře a umění
Kateřina Holatová -
Houby a houbám podobné organismy v ochraně přírody
Nataša NOVÁKOVÁ -
Studium suprese fytopatogenní houby Sclerotinia sclerotiorum pomocí mykoparazitické houby Coniothyrium minitans
Jana BÍLKOVÁ -
Orchideoidní mykorhizní houby jako endofyté
Dominik Bleša -
Houby schopné tvořit více typů mykorhizních symbióz
Viktor Nagy -
Vzájemná kompatibilita entomopatogenní houby \kur{Isaria fumosorosea \kur{}} s dalšími druhy entomopatogenních hub
Šárka OUŠKOVÁ -
Houby jako indikátory kontaminace půdy rizikovými prvky
Andrea Kosařová