Houby a jejich význam v potravinářství – Martina Piroutková
Martina Piroutková
Bachelor's thesis
Houby a jejich význam v potravinářství
Mushrooms and their significance in food industry
Anotácia:
Cílem práce bylo charakterizace a rozdělení hub dle různých hledisek. Popsány jsou nej důležitější složky hub s příznivým vlivem na lidský organismus. Rozepsány jsou nejvýznamnější druhy hub jak pro farmaceutický, tak i pro potravinářský průmysl. V neposlední řadě se práce zabývá negativními vlastnostmi hub.Abstract:
The aim of this work was to characterize and divide fungi according to various aspects. The most important components of fungi with a beneficial effect on the human body are described. The most significant types of mushrooms for both the pharmaceutical and food industries are presented as well. Finally, this work deals with the negative properties of mushrooms.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 7. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Piroutková, Martina. Houby a jejich význam v potravinářství. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Houby rodu Coprinus - potenciálně léčivé houby
Marie Neterdová -
Mycota: houby v kultuře a umění
Kateřina Holatová -
Houby a houbám podobné organismy v ochraně přírody
Nataša NOVÁKOVÁ -
Studium suprese fytopatogenní houby Sclerotinia sclerotiorum pomocí mykoparazitické houby Coniothyrium minitans
Jana BÍLKOVÁ -
Orchideoidní mykorhizní houby jako endofyté
Dominik Bleša -
Houby schopné tvořit více typů mykorhizních symbióz
Viktor Nagy -
Vzájemná kompatibilita entomopatogenní houby \kur{Isaria fumosorosea \kur{}} s dalšími druhy entomopatogenních hub
Šárka OUŠKOVÁ -
Houby jako indikátory kontaminace půdy rizikovými prvky
Andrea Kosařová