Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže – Bc. Viktorie PAVLÁTOVÁ
Bc. Viktorie PAVLÁTOVÁ
Diplomová práce
Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže
Determination of amino acids in selected types of rice
Anotace:
Diplomová práce se zabývá popisem rýže z hlediska botanického a chemického, pozornost byla věnována zejména aminokyselinám. Prakticky byl stanoven obsah vlhkosti vážkovou metodou, obsah popelovin spálením v muflové peci a celkový obsah dusíkatých látek pomocí Kjeldahlovy metody. Obsah aminokyselin byl po hydrolýze bílkovin stanoven iontově-výměnnou kapalinovou chromatografií.Abstract:
This thesis deals with the description of rice in term of botanical and chemical, attention was paid to the amino acids. Moisture content was determined by the gravimetric method, ash content by burning in a muffle furnace and total nitrogen content using Kjeldahl method. Amino acid content was determined after hydrolysis of proteins by ion-exchange chromatography.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22636
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PAVLÁTOVÁ, Viktorie. Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv klíčení na obsah aminokyselin ve vybraných vzorcích fazolí
Lucie Minaříková