Výskyt salmonel na slepičích vejcích v závislosti na způsobu chovu – Bc. Tereza Novotná
Bc. Tereza Novotná
Master's thesis
Výskyt salmonel na slepičích vejcích v závislosti na způsobu chovu
Occurrence of salmonella in hens' eggs depending on the breeding system
Abstract:
Salmonelóza je druhé nejčastější alimentární onemocnění v Evropské unii. Je způsobována bakteriemi rodu Salmonella, které velmi často kontaminují především potraviny živočišného původu, jakými jsou i slepičí vejce. Celosvětově je toto onemocnění ve spojitosti s drůbežími produkty označováno jako problém veřejného zdraví. Významným faktorem, který tuto problematiku může ovlivňovat je způsob chovu. Je …moreAbstract:
Salmonellosis, caused by bacteria of the genus Salmonella, is the second most common foodborne illness in the European Union. Salmonella often contaminates animal origin foodstuff such are eggs. Salmonellosis associated with poultry products is globally described as a public health problem. Method of breeding system is an important factor that can affect microbial contamination. Salmonella is not the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVOTNÁ, Tereza. \textit{Výskyt salmonel na slepičích vejcích v~závislosti na způsobu chovu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/thfh0m/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Microbial contamination and preservation of selected cultural heritage in the Czech Republic
Tereza Branyšová -
Vliv mikrobiální kontaminace na kvalitu povrchových vod v České republice
Barbora Srcháčková -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková -
Mikrobiální kontaminanty raw potravin a obilných produktů
Kristýna VENGLOVIČOVÁ -
Mikrobiální kontaminace vajec v různých systémech ustájení
Eliška Nemrichová -
Slazená kondenzovaná smetana z pohledu kontaminace koliformními bakteriemi
Michal RYBENSKÝ -
Problematika chovu masného plemene suffolk v České republice
Tereza Havlíčková -
Výživa nosnic v alternativních systémech chovu
Eva Kysilková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights