Výskyt salmonel na slepičích vejcích v závislosti na způsobu chovu – Bc. Tereza Novotná
Bc. Tereza Novotná
Diplomová práce
Výskyt salmonel na slepičích vejcích v závislosti na způsobu chovu
Occurrence of salmonella in hens' eggs depending on the breeding system
Anotace:
Salmonelóza je druhé nejčastější alimentární onemocnění v Evropské unii. Je způsobována bakteriemi rodu Salmonella, které velmi často kontaminují především potraviny živočišného původu, jakými jsou i slepičí vejce. Celosvětově je toto onemocnění ve spojitosti s drůbežími produkty označováno jako problém veřejného zdraví. Významným faktorem, který tuto problematiku může ovlivňovat je způsob chovu. Je …víceAbstract:
Salmonellosis, caused by bacteria of the genus Salmonella, is the second most common foodborne illness in the European Union. Salmonella often contaminates animal origin foodstuff such are eggs. Salmonellosis associated with poultry products is globally described as a public health problem. Method of breeding system is an important factor that can affect microbial contamination. Salmonella is not the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Tereza. \textit{Výskyt salmonel na slepičích vejcích v~závislosti na způsobu chovu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/thfh0m/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Microbial contamination and preservation of selected cultural heritage in the Czech Republic
Tereza Branyšová -
Vliv mikrobiální kontaminace na kvalitu povrchových vod v České republice
Barbora Srcháčková -
Mikrobiální kontaminace vajec v různých systémech ustájení
Eliška Nemrichová -
Mikrobiální kontaminanty raw potravin a obilných produktů
Kristýna VENGLOVIČOVÁ -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková -
Testování ochranných kultur při výrobě sýrů s cílem potlačit mikrobiální kontaminaci
Kateřina Valchářová -
Slazená kondenzovaná smetana z pohledu kontaminace koliformními bakteriemi
Michal RYBENSKÝ -
Problematika chovu masného plemene suffolk v České republice
Tereza Havlíčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva