Karoteny a karotenoidy v obilovinách a pekárenských výrobcích – Tereza Kuchynková
Tereza Kuchynková
Bakalářská práce
Karoteny a karotenoidy v obilovinách a pekárenských výrobcích
Carotenes and carotenoids in cereals and baked products
Anotace:
Karotenoidy jsou látky, které jsou pro organismus postradatelné, ale jejich přísun ve stravě může mít vliv na prevenci proti různým onemocněním. Obsah karotenoidů v obilovinách může mít vliv u obyvatel, především z rozvojových zemí, kde příjem karotenoidů z obilovin může mít potencionálně vyšší dopad na celkový denní příjem ve srovnání s konzumací ovoce a zeleniny. Mezi celosvětově nejvíce pěstované …víceAbstract:
Carotenoids are substances that are dispensable for organism. However, their presence in food can help to prevent many diseases. The presence of carotenoids in grains might be an important ingredient in food especially for people from developing countries. Where the intake of carotenoids out of cereals can have higher influence compared with a daily consumption of water and vegetables. Among the most …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miloslav Šulc, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUCHYNKOVÁ, Tereza. \textit{Karoteny a karotenoidy v obilovinách a pekárenských výrobcích}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/tk0kt1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva