Modifikace textury 3D tisknutých čokolád – Ondřej Novák
Ondřej Novák
Bachelor's thesis
Modifikace textury 3D tisknutých čokolád
Texture modification of 3D printed chocolates
Anotácia:
Práce cílí na shrnutí poznatků o spojení čokolády a technologie 3D tisku, které má do budoucna velký potenciál. 3D objekty z čokolády zpracované tímto způsobem je totiž možné upravit na míru vlastním požadavkům, v čemž spočívá hlavní výhoda této technologie. Tato práce je zaměřena zejména na úpravu parametrů, které mají vliv na výslednou texturu výrobku. Část práce je věnována shrnutí problematiky …viacAbstract:
The thesis aims to summarize the information about the combination of chocolate and 3D printing technology, which has great potential for the future. 3D printed chocolate objects processed in this way can be customized to suit individual requirements, which is the main advantage of this technology. This thesis focuses mainly on the adjustment of parameters that affect the resulting texture of the product …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedúci: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Richtera, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Utváření mikrotkání pomocí 3D tisku kmenových buněk
Karolína Spustová -
Matricové tablety potahované metodou 3D tisku
Jana Macháčková -
Vliv složení na vybrané vlastnosti čokolády
Kristýna Hósová -
3D tisk a 3D skenování v animaci
Tomáš Svoboda -
3D tisk polymerních směsí na bázi hedvábného proteinu
Adam Trtek -
Modifikace krystalografické textury austenitické oceli pomocí 3D tisku
Adam Fábry -
Post procesy po 3D tisku
Tomáš Kůs -
Návrh inovace technologické linky na zpracování vybraných surovin pomocí extruze
Petr Bezděk