Vliv vnějších faktorů na senzorické vlastnosti lahvových vín – Bc. Dominik Klusák
Bc. Dominik Klusák
Diplomová práce
Vliv vnějších faktorů na senzorické vlastnosti lahvových vín
Vliv vnějších faktorů na senzorické vlastnosti lahvových vín
Anotace:
Diplomová práce se zaměřuje na změny v látkovém složení a změnách v senzorickém profilu lahvových vín v průběhu skladování. V teoretické části bylo definováno látkové složení vín, faktory ovlivňující stabilitu vín, vady a choroby vín. Byly zdůrazněny vlivy vnějších podmínek na skladování vín a jejich správné skladování. Praktická část byla zaměřena na sledování různých senzorických a jakostních parametrů …víceAbstract:
Diploma thesis focuses on the changes of chemical compounds and sensory profile during wine storing. In theoretical part were defined chemical compounds in wine, factors influencing the stability of wine, deffects and diseases. The effects of external conditions on wine storage and proper storage were emphasized. The practical part was focused on monitoring different sensory and quality parameters …víceObhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 9. 2021
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Viera Šottníková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Prohlašuji, že jsem práci: Vliv vnějších faktorů na senzorické vlastnosti lahvových vín vypracoval samostatně a veškeré použité prameny a informace uvádím v seznamu použité literatury. Nesouhlasím, aby moje práce byla zveřejněna v souladu s § 47b zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s platnou Směrnicí o zveřejňování závěrečných prací v délce tří let. Prohlašuji, že tištěná podoba závěrečné práce a elektronická podoba závěrečné práce zveřejněná v aplikaci Závěrečné práce v Univerzitním informačním systému jsou identické. Jsem si vědom/a, že se na moji práci vztahuje zákon č. 121/2000 Sb., autorský zákon, a že Mendelova univerzita v Brně má právo na uzavření licenční smlouvy a užití této práce jako školního díla podle § 60 odst. 1 autorského zákona. Dále se zavazuji, že před sepsáním licenční smlouvy o využití díla jinou osobou (subjektem) si vyžádám písemné stanovisko univerzity, že předmětná licenční smlouva není v rozporu s oprávněnými zájmy univerzity, a zavazuji se uhradit případný příspěvek na úhradu nákladů spojených se vznikem díla, a to až do jejich skutečné výše. I hereby declare that this thesis entitled Vliv vnějších faktorů na senzorické vlastnosti lahvových vín was written and completed by me. I also declare that all the sources and information used to complete the thesis are included in the list of references. I disagree that the thesis could be made public in accordance with Article 47b of Act No. 111/1998 Coll., on Higher Education Institutions and on Amendments and Supplements to Some Other Acts (the Higher Education Act), and in accordance with the current Directive on publishing of the final theses, duration of 3 years. I declare that the printed version of the thesis and electronic version of the thesis published in the application of the Final Thesis in the University Information System are identical. I am aware that my thesis is written in accordance to Act. 121/2000 Coll., on Copyright, and therefore Mendel University in Brno has the right to conclude licence agreements on the utilization of the thesis as a school work in accordance with Article 60(1) of the Copyright Act. Before concluding a licence agreement on utilization of the work by another person, I will request a written statement from the university that the licence agreement is not in contradiction to legitimate interests of the university, and I will also pay a prospective fee to cover the cost incurred in creating the work to the full amount of such costs.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Identifikace barviv instrumentální analýzou
Kristína Éderová -
Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy
Zuzana Melicharová -
Instrumental variables estimation in cross-sectional analysis
Michael Borský -
Instrumentální činnosti žáků a učitelů v hodinách hudební výchovy na 1. stupni základní školy v teorii a praxi
Karolina Hádková -
Chemical analysis of oregano (Origanum vulgare) essential oil
Nela Kotrčová -
Chemical analysis of essential oils from lemon balm (Melissa officinalis)
Kseniia Zaikova -
Chemical analysis of garlic essential oils (Allium sativum L.) from different countries of origin
PRINCE OWUSU KODOM -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah