Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí – Martina Hlavničková
Martina Hlavničková
Bakalářská práce
Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí
Impacts of the Production and Consumption of Meat and Meat Products on the Environment
Anotace:
Tématem bakalářské práce jsou dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí. Její teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů týkajících se masného průmyslu, vymezení environmentálních dopadů na jednotlivé složky životního prostředí vodu, půdu, ovzduší a biodiverzitu. Dále jsou charakterizovány alternativní způsoby stravování, a sice vegetariánství a veganství …víceAbstract:
The subject of this bachelor thesis is a meat production and consumption impacts on the environment. The theoretical part is focused on definitions of a meat industry, Analysis of environmental impacts on all components of environment water, soil, air and biodiversity. There are also characteristics of alternative ways of nutrition, namely vegetarianism and veganism. The practical part fulfills the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Zveřejnit od: 9. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HLAVNIČKOVÁ, Martina. \textit{Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta logistiky a krizového řízení. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/tq1wm8/.
Jak správně citovat práci
Hlavničková, Martina. Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí. Uherské Hradiště, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 9. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta logistiky a krizového řízeníPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta logistiky a krizového řízeníBakalářský studijní program / obor:
Bezpečnost společnosti / Řízení environmentálních rizik
Práce na příbuzné téma
-
Environmentální výukový program „Hospodářská zvířata – nedílná součást našeho života“ pro žáky 4. a 5. ročníku základní školy
Monika Střítežská -
Vyhodnocení četnosti útoků vlka obecného (Canis lupus) na hospodářská zvířata dle zvoleného zabezpečení a umístění pastvin v CHKO Broumovsko.
Jan Drapák -
Weelfare a životní projevy hospodářských zvířat chovaných v zoologických zahradách
Kateřina Hanzlíková -
Dopady živočišné výroby na životní prostředí
Petr Beránek -
Dopady živočišné výroby na životní prostředí
Petr Beránek -
Jakostní parametry masa vybraných semiakvatických druhů zvířat a jeho použitelnost pro masnou výrobu
Jan Slováček -
Význam třídění masa a jeho jakost pro masnou výrobu
Simona Welszarová -
Používaní soli v masné výrobě a její vliv na výrobu masa a masných výrobků
Anna Cihlářová