Nikoleta Potočková

Bakalářská práce

Antioxidačné účinky vybraného sortimentu liečivých a koreninových rastlín

Antioxidační účinky vybraného sortimentu léčivých a kořeninových rostlin
Anotace:
Bakalářská práce s názvem „Antioxidační účinky vybraného sortimentu léčivých a kořeninových rostlin“ pojednává o antioxidačních schopnostech Ocimum basilicum, Origanum vulgare a Salvia officinalis. V literární části se zabívá charakteristikou antioxidantů obsažených v těchto druzích a popisuje jejich účinky na lidský organizmus. Experimentální část je zaměřená na stanovení celkové antioxidační aktivity …více
Abstract:
The bachelor's thesis named "Antioxidant effects of a selected species of herbs and spice plants" deals with the antioxidant abilities of Ocimum basilicum, Origanum vulgare and Salvia officinalis. The literature deals with the characteristics of antioxidants contained in these species and describes their effects on the human body. The experimental part is focused on the determination of total antioxidant …více
Abstract:
Bakalárska práca s názvom „Antioxidačné účinky vybraného sortimentu liečivých a koreninových rastlín“ pojednáva o antioxidačných schopnostiach Ocimum basilicum, Origanum vulgare a Salvia officinalis. V literárnej časti sa zaoberá charakteristikou antioxidantov obsiahnutých v týchto druhoch a popisuje ich účinky na ľudský organizmus. Experimentálna časť je zameraná na stanovenie celkovej antioxidačnej …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
  • Oponent: Jarmila Kožíšková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví