Denisa Holasová

Bachelor's thesis

Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek

Functional Foods from Perspective of Bioactive Compounds
Abstract:
Bakalářská práce je věnována tématu funkčních potravin a bioaktivním látkám v nich obsažených. V samém úvodu se zabývá pojmem funkční potravina, jejími charakterovými vlastnostmi a členěním. Dále se práce zaměřuje na samotné biologicky aktivní látky, díky nimž lze potravině přidat přívlastek funkční. V práci prezentované biologicky aktivní látky jsou rozmanité svou chemickou strukturou, původem a fyziologickými …more
Abstract:
The bachelor thesis describes functional foods and biologically active compounds with positive effects on human health. The introduction of the thesis is focused on definition, characteristics and classification of functional foods. The main part of the text is dedicated to biologically active substances that vary in the chemical structure, origin and physiological functions in our body. The final …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic

All theses