Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek – Denisa Holasová
Denisa Holasová
Bakalářská práce
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Functional Foods from Perspective of Bioactive Compounds
Anotace:
Bakalářská práce je věnována tématu funkčních potravin a bioaktivním látkám v nich obsažených. V samém úvodu se zabývá pojmem funkční potravina, jejími charakterovými vlastnostmi a členěním. Dále se práce zaměřuje na samotné biologicky aktivní látky, díky nimž lze potravině přidat přívlastek funkční. V práci prezentované biologicky aktivní látky jsou rozmanité svou chemickou strukturou, původem a fyziologickými …víceAbstract:
The bachelor thesis describes functional foods and biologically active compounds with positive effects on human health. The introduction of the thesis is focused on definition, characteristics and classification of functional foods. The main part of the text is dedicated to biologically active substances that vary in the chemical structure, origin and physiological functions in our body. The final …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Microgreens - jako perspektivní funkční potravina
Adam Fuchsbauer -
Sója jako funkční potravina
Marek Hložek -
Ječmen jako funkční potravina
František NERAD -
Sója - funkční potravina
Michaela Drábková -
Sója - funkční potravina
Pavlína Zedníčková -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Spirulina - funkční potravina
Veronika Zakharova -
Káva jako funkční potravina
Kateřina Rokosová