Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek – Denisa Holasová
Denisa Holasová
Bachelor's thesis
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Functional Foods from Perspective of Bioactive Compounds
Abstract:
Bakalářská práce je věnována tématu funkčních potravin a bioaktivním látkám v nich obsažených. V samém úvodu se zabývá pojmem funkční potravina, jejími charakterovými vlastnostmi a členěním. Dále se práce zaměřuje na samotné biologicky aktivní látky, díky nimž lze potravině přidat přívlastek funkční. V práci prezentované biologicky aktivní látky jsou rozmanité svou chemickou strukturou, původem a fyziologickými …moreAbstract:
The bachelor thesis describes functional foods and biologically active compounds with positive effects on human health. The introduction of the thesis is focused on definition, characteristics and classification of functional foods. The main part of the text is dedicated to biologically active substances that vary in the chemical structure, origin and physiological functions in our body. The final …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Microgreens - jako perspektivní funkční potravina
Adam Fuchsbauer -
Sója jako funkční potravina
Marek Hložek -
Ječmen jako funkční potravina
František NERAD -
Sója - funkční potravina
Michaela Drábková -
Sója - funkční potravina
Pavlína Zedníčková -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Spirulina - funkční potravina
Veronika Zakharova -
Káva jako funkční potravina
Kateřina Rokosová