Denisa Holasová

Bachelor's thesis

Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek

Functional Foods from Perspective of Bioactive Compounds
Anotácia:
Bakalářská práce je věnována tématu funkčních potravin a bioaktivním látkám v nich obsažených. V samém úvodu se zabývá pojmem funkční potravina, jejími charakterovými vlastnostmi a členěním. Dále se práce zaměřuje na samotné biologicky aktivní látky, díky nimž lze potravině přidat přívlastek funkční. V práci prezentované biologicky aktivní látky jsou rozmanité svou chemickou strukturou, původem a fyziologickými …viac
Abstract:
The bachelor thesis describes functional foods and biologically active compounds with positive effects on human health. The introduction of the thesis is focused on definition, characteristics and classification of functional foods. The main part of the text is dedicated to biologically active substances that vary in the chemical structure, origin and physiological functions in our body. The final …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Práce na příbuzné téma

Všechny práce