Stanovení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu – Matouš Pecka
Matouš Pecka
Bakalářská práce
Stanovení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu
Determination of lupine and pea forage nutrition value
Anotace:
Hrách setý (Pisum sativum) a lupina úzkolistá (Lupinus angustifolius) patří mezi nejpěstovanější luskoviny v České republice a jsou považovány za možnou alternativu sóji a sójových produktů v krmných dávkách. Cílem bakalářské práce bylo získat přesná data popisující parametry nutriční hodnoty píce hrachu a lupiny v jednotlivých vegetačních fázích a poskytnout tak pěstitelům a posléze krmivářům cenné …víceAbstract:
Peas (Pisum sativum) and lupins (Lupinus angustifolius) are among the most cultivated legumes in the Czech Republic and are considered as a possible alternative to soybean and soybean products in feed rations as a nutritionally valuable component. The aim of the bachelor thesis was to obtain accurate data describing the parameters of nutritional value of pea and lupin forage in different vegetation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Petr Homolka, CSc. Ph.D.
- Oponent: František Hnilička, doc. Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PECKA, Matouš. \textit{Stanovení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/ttzy8s/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Chemical analysis of the essential oil of selected African plants
Abiodun Ogundele -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Studium fenolických kyselin a proteinového složení mouky z lupiny bílé (Lupinus albusL)
Kateřina Bojková -
Vliv přídavku lupiny bílé do krmné směsi brojlerových králíků na chemické složení a denní produkci mléka
Kateřina Hrstková -
Posouzení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu
Kateřina Bůžková -
Studium chemického složení lupinové mouky (Lupinus albusL)
Barbora Kulhánková -
Posouzení nutriční hodnoty píce lupiny a hrachu
Kateřina Bůžková
Název
Vložil
Vloženo
Práva