Monica Hladíková

Bachelor's thesis

Problematika výskytu a regulace tvorby hořkých peptidů v mlékárenských technologiích

Issues of occurrence and regulation of bitter peptide formation in dairy technology
Anotácia:
Tato bakalářská práce je teoretická a zabývá se problematikou hořkých peptidů v mlékárenských technologiích. V této práci jsou shrnuty mlékárenské výrobky, ve kterých se hořké peptidy nejčastěji vyskytují. Jsou zde popsány fyzikálně-chemické vlastnosti, tvorba a odbourávání hořkých peptidů. Dále jsou uvedeny faktory hořkosti a vliv nestandardní hořké chuti na konečnou jakost mlékárenských výrobků. …viac
Abstract:
This bachelor thesis is theoretical and deals with the issue of bitter peptides in dairy technology. This thesis summarizes the dairy products in which bitter peptides are most found. The physicochemical properties, formation and degradation of bitter peptides are described. The bitterness factors and the effect of non-standard bitter taste on the final quality of dairy products are also presented …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
  • Vedúci: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Míšková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme:
Food Technology

Práce na příbuzné téma