Problematika výskytu a regulace tvorby hořkých peptidů v mlékárenských technologiích – Monica Hladíková
Monica Hladíková
Bachelor's thesis
Problematika výskytu a regulace tvorby hořkých peptidů v mlékárenských technologiích
Issues of occurrence and regulation of bitter peptide formation in dairy technology
Anotácia:
Tato bakalářská práce je teoretická a zabývá se problematikou hořkých peptidů v mlékárenských technologiích. V této práci jsou shrnuty mlékárenské výrobky, ve kterých se hořké peptidy nejčastěji vyskytují. Jsou zde popsány fyzikálně-chemické vlastnosti, tvorba a odbourávání hořkých peptidů. Dále jsou uvedeny faktory hořkosti a vliv nestandardní hořké chuti na konečnou jakost mlékárenských výrobků. …viacAbstract:
This bachelor thesis is theoretical and deals with the issue of bitter peptides in dairy technology. This thesis summarizes the dairy products in which bitter peptides are most found. The physicochemical properties, formation and degradation of bitter peptides are described. The bitterness factors and the effect of non-standard bitter taste on the final quality of dairy products are also presented …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedúci: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Zuzana Míšková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HLADÍKOVÁ, Monica. \textit{Problematika výskytu a~regulace tvorby hořkých peptidů v~mlékárenských technologiích}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/tuhy8z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology