Miroslav Pups

Bachelor's thesis

Stanovení těkavých organických látek v alkoholických nápojích

Determination of Volatile Organic Compounds in Alcoholic Beverages
Abstract:
Práce je v prvém kroku věnována stručnému popisu alkoholických nápojů, jejich klasifikaci a přiblížení každého alkoholického nápoje zvlášť z hlediska výroby, použití a účinku na lidské zdraví. Na tyto alkoholické nápoje jsou poté aplikovány analytické metody, které mají stanovit obsah těkavých organických látek, které jsou nositelé typických vlastností nápojů, jako je například chuť, aroma.
Abstract:
The work is the first step devoted to a brief description of alcoholic beverages, their classification and approach each of them separately from the production, use, effect on human health. These alcoholic beverages are then applied analytical methods to determine the content of volatile organic compounds which are carriers of typical characteristics of beverages such as flavor, aroma.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 7. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 24. 8. 2015
  • Supervisor: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Pups, Miroslav. Stanovení těkavých organických látek v alkoholických nápojích. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Farmacochemistry and Medicinal Materials / Farmacochemistry and Medicinal Materials