Využití jedlých květů v gastronomii – Bc. Petr KRPEC
Bc. Petr KRPEC
Diplomová práce
Využití jedlých květů v gastronomii
The Use of Edible Flowers in Gastronomy
Anotace:
Diplomová práce se zabývá jedlými květy, jejichž výběr je velmi pestrý. Na talíři nás zaujmou svou barvou, vůní a chutí. Teoretická část obsahuje seznámení s významem jedlých květů a stručnou charakteristiku vybraných druhů a jejich využití v gastronomii. V praktické části jsou uvedeny vybrané pokrmy, fotografie jejich zdobení jedlými květy a jsou zde zpracovány výsledky senzorického hodnocení použitých …víceAbstract:
This thesis occupies with edible flowers whose choice is very varied. The eating flowers take us with their color, smell and taste. The theoretical part contains an explanation of the edible flowers importance, their brief characteristic of chosen kinds and their use in gastronomy. The chosen dishes, the photographies of their decoration with edible flowers are presented in the practical part. There …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KRPEC, Petr. Využití jedlých květů v gastronomii. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Obohacení kváskového chleba o netradiční mouky
Andrea Krejsová -
Netradiční využití syrovátky
Michal KLVÁČEK -
Česká gastronomie v 21. století
Lenka MACOURKOVÁ -
Využití jedlých květů, léčivých a kořeninových rostlin pro potřeby gastronomie
Tereza Muchová -
JEDLÉ KVĚTY A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Martina Šebestová