Bc. Simona ŘEZÁČOVÁ
Bachelor's thesis
Luštěniny a výrobky z luštěnin
Legumes and products from legumes
Abstract:
Předkládaná práce se zabývá luštěninami a výrobky z luštěnin, se zaměřením na jejich význam a využití ve výživě lidí. Pozornost je věnována biologickým vlastnostem a nutriční hodnotě, tj. vysokému obsahu bílkovin a vlivu dusíkatých látek na organismus. V první části je uváděno základní rozdělení luštěnin, jsou popisovány rozdíly mezi jednotlivými druhy luštěnin a jejich vhodnosti pro potravinářské …moreAbstract:
This submitted thesis engaged to legumes and legume products with the focus upon their significance and their utilization in nutrition of people. Special attention is devoted to biological qualities and nutritive value, i.e. high protein content and the impact of nitrogenous substances on human organism. In first part of the thesis bringes basic division of legumes, differencies between individual …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier:
7928
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŘEZÁČOVÁ, Simona. Luštěniny a výrobky z luštěnin. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 01. 06. 2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Vliv extruzního vaření na fyzikálně-chemické vlastnosti výrobků z luštěnin
Linda Pechmanová -
Kvalita bramborových hlíz z hlediska lidské výživy
Kateřina Kubincová