Luštěniny a výrobky z luštěnin – Bc. Simona ŘEZÁČOVÁ
Bc. Simona ŘEZÁČOVÁ
Bachelor's thesis
Luštěniny a výrobky z luštěnin
Legumes and products from legumes
Anotácia:
Předkládaná práce se zabývá luštěninami a výrobky z luštěnin, se zaměřením na jejich význam a využití ve výživě lidí. Pozornost je věnována biologickým vlastnostem a nutriční hodnotě, tj. vysokému obsahu bílkovin a vlivu dusíkatých látek na organismus. V první části je uváděno základní rozdělení luštěnin, jsou popisovány rozdíly mezi jednotlivými druhy luštěnin a jejich vhodnosti pro potravinářské …viacAbstract:
This submitted thesis engaged to legumes and legume products with the focus upon their significance and their utilization in nutrition of people. Special attention is devoted to biological qualities and nutritive value, i.e. high protein content and the impact of nitrogenous substances on human organism. In first part of the thesis bringes basic division of legumes, differencies between individual …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7928
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2008
- Vedúci: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŘEZÁČOVÁ, Simona. Luštěniny a výrobky z luštěnin. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 01. 06. 2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Vliv extruzního vaření na fyzikálně-chemické vlastnosti výrobků z luštěnin
Linda Pechmanová -
Kvalita bramborových hlíz z hlediska lidské výživy
Kateřina Kubincová -
Bílkoviny ve výživě sportovců
Sára JUŘICOVÁ