Alternativní molekulárně-genetické metody využitelné při klasifikaci čistých kultur laktobacilů či laktobacilů ze směsných vzorků různého původu – Bc. Olga Fil
Bc. Olga Fil
Master's thesis
Alternativní molekulárně-genetické metody využitelné při klasifikaci čistých kultur laktobacilů či laktobacilů ze směsných vzorků různého původu
Alternative molecular-genetic techniques usable in classification of strains of lactobacilli or lactobacilli occurring in environmental samples
Abstract:
Řád Lactobacillales zahrnuje významné rody bakterií mléčného kvašení, jejichž konkrétní druhy a kmeny jsou široce využívány v mlékařském, pečivárenském, krmivářském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Bakterie mléčného kvašení jsou tradičně používány pro fermentaci potravin a krmiv a jsou všeobecně považovány za prospěšné mikroorganismy. Řada kmenů, zvláště z rodu Lactobacillus, má potvrzené …moreAbstract:
The order Lactobacillales includes important genera of lactic acid bacteria, whose specific species and strains are widely used in the dairy, bakery, feed, food, and pharmaceutical industries. Many strains, especially of the genus Lactobacillus, have confirmed and probiotic properties, and require detailed identification and classification of the strains used. The shortcomings of the conventional marker …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jiří Killer, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FIL, Olga. \textit{Alternativní molekulárně-genetické metody využitelné při klasifikaci čistých kultur laktobacilů či laktobacilů ze směsných vzorků různého původu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/tw96kj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika, huminové kyseliny a jejich význam ve výživě psů
Kristýna Kříhová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Analýza marketingového mixu ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na probiotika
Filip Vach -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová -
Probiotika ve výživě seniorů
Pavlína Zemenová -
Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace
Kateřina Müllerová -
Mikrobiom, probiotika a probiotická kosmetika v kontextu acne vulgaris
Hana Synková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights