Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic – Bc. Tereza Rychetská
Bc. Tereza Rychetská
Master's thesis
Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic
Possibility of patogenic bacteria inhibition in duck meat using oregano essential oil encapsulated into clay nanoparticles
Abstract:
Předložená diplomová práce se zaměřuje na využití antimikrobiálního účinku komplexu těkavých látek obsažených v oreganové silici enkapsulované do jílových nanočástic. Cílem práce bylo prodloužit údržnost kachního masa a zároveň inhibovat patogenní mikroorganismy. V posledních letech je značná pozornost věnována právě využití rostlinných silic jako možného moderního způsobu konzervace. V experimentální …moreAbstract:
This master thesis is focused on the using of antimicrobial effect of complex of volatile subtances contained in oregano essential oil encapsulated into clay nanoparticles. The aim was to prolong the shelf life of duck meat and also to inhibit pathogenic microorganisms. In recent years, a significant attention is being paid to the use of essential oils as a possible modern method of conservation. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RYCHETSKÁ, Tereza. \textit{Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/txu1d2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic
Nina West -
Možnost prodloužení úchovy čerstvého kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do křemičitých nanočástic
Barbora Lídlová -
Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic
Nina West -
Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.
Kateřina Zemanová -
Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic
Nina West -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.
Kateřina Zemanová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights