Kristýna Kabeláčová
Bachelor's thesis
Kvalita drůbežího masa
Quality of poultry meat
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou drůbežího masa. Drůbeží maso je ovlivněno především chemickým složením, kdy je důležitý obsah esenciálních aminokyselin, např. u krůtího maso je vysoký obsah lyzinu. Obsah cholesterolu je nízký z důvodů nízkého obsahu tukové složky. U starší drůbeže je více tuku, hromadí se v dutině břišní. Mezi senzorické vlastnosti drůbežího masa patří chuť, křehkost, textura …moreAbstract:
This Bachelor thesis deals with the quality of poultry meat. Poultry meat is influenced mainly chemical composition, it is important content of essential amino acids, e.g. turkey meat is at a high content of lysine. The cholesterol content is low due to the low content of fat components. For older poultry is more fat accumulates in the abdominal cavity. Among the sensory properties include poultry …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Mikrobiologická kvalita masa
Ria Collinsová -
Kvalita kachního a husího masa a jejich technologie zpracování
Vojtěch Weiss -
Kvalita a technologie zpracování krůtího masa
Tereza Třetinová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights