Bc. Ema Krupová

Bakalářská práce

Non-IgE sprostredkované potravinové alergie z pohľadu nutričného terapeuta

Non-IgE mediated food allergies from the point of view of a dietitian
Abstract:
The bachelor thesis deals with non-IgE-mediated food allergies from the point of view of the dietitian. The theoretical part of the thesis focuses in the first chapter on non IgE-mediated food allergies in general. The following chapters then characterize specific diagnoses, such as food protein induced enterocolitis syndrome, food protein induced enteropathy, food protein induced proctocolitis, and …více
Abstract:
Bakalárska práca sa zaoberá non-IgE sprostredkovanými potravinovými alergiami z pohľadu nutričného terapeuta. Teoretická časť bakalárskej práce sa v úvodnej kapitole venuje non-IgE mediovaným potravinovým alergiám vo všeobecnosti. Ďalšie kapitoly sa potom zameriavajú na charakteristiku konkrétnych diagnóz ako proteínom indukovaný enterokolitický syndróm, proteínom indukovaná enteropatia, proteínom …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2025

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2025
  • Vedoucí: Mgr. Veronika Zelenková
  • Oponent: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.