Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků – Alena Formáčková
Alena Formáčková
Bachelor's thesis
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Microbiological quality of milk and dairy products
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá mikrobiologickou kvalitou kravského mléka, určeného k výrobě konzumního mléka a mléčných výrobků, dále pojednává o chemickém složenía nutričních vlastnostech mléka v souvislosti se zdravím člověka.Mezi hlavní složky mléka patří voda (87,3 %), bílkoviny (3,2 %), tuky (3,9%) a sacharidy (3,2 %). Specifickým mléčným sacharidem je laktóza. Mléčný tuk se skládá z mastných …moreAbstract:
This bachelor thesis is devoted to a microbiological quality of a cow milk, which is further designated for consumer milk production and other dairy products. Further the essay discusses about chemical composition and nutritional qualities related to human health.Between the main components of milk belongs water (87.3%), proteins (3.2%), fat (3.9%) and saccharides (3.2%). A specific dairy saccharide …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Reader: Šárka Musilová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FORMÁČKOVÁ, Alena. \textit{Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/tzzl4d/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Mikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobků
Michaela BEZÁNYIOVÁ -
Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka
Tereza Bena -
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Andrea Wagnerová -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights