Bc. Marcela Vyskočilová, DiS.

Diplomová práce

Environmentální dopad jímání kvasných plynů

Environmental impact of the fermentation gases capture
Anotace:
Diplomová práce na téma „Environmentální dopad jímání kvasných plynů“ má za cíl zjednodušeně nastínit problematiku dopadu uhlíkové stopy na životní prostředí ve vinohradnictví a vinařství, zejména ve fázi jímání kvasných plynů a dále přiblížit výhody a prospěšnost použití této technologie ve vinařství. Diplomová práce je zaměřena především na snížení uhlíkové stopy a další využití fermentačních plynů …více
Abstract:
The diploma thesis "Environmental impact of the fermentation gases capture" aims to simply outline the issue of the carbon footprint impact on the environment in viticulture and winemaking, especially in the phase of the fermentation gases capture. It also aims to further explain the advantages and benefits of using this technology in winemaking. The diploma thesis is mainly focused on the carbon footprint …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
  • Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Sochorová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta