Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce – Bc. Michaela BEEROVÁ
Bc. Michaela BEEROVÁ
Diplomová práce
Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce
Influence of cold chain interruption on microorganisms growth in milk
Anotace:
Syrové mléko je jedním z nejvíce sledovaných produktů, nejen z hlediska mikrobiálního, ale také z hlediska technologického, chemického a senzorického. Cílem diplomové práce bylo sledování vlivu přerušení chladírenského řetězce na dynamiku celkového počtu mikroorganismů (CPM) v syrovém kravském mléce. Z výsledků vyplývá, že teplota i čas mají na hodnoty CPM výrazný vliv. Vzorky, které byly tři hodiny …víceAbstract:
Raw milk is one of the most monitored product not only in terms of microbial, but also in terms of technology, chemistry and sensory. The aim of the thesis was the examination of the influence of cold chain interruptions on dynamic of total bacteria count (TBC) in raw cow milk. The results show that the temperature and time have a significant impact on TBC. The samples stored during the first three …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BEEROVÁ, Michaela. \textit{Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/u2n5v8/.
Jak správně citovat práci
BEEROVÁ, Michaela. Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv předúpravy vzorku na celkový počet mikroorganismů v horninovém prostředí
Andrea Heřmanová -
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Veronika Kupčíková -
Stanovení mikroorganismů ve vzduchu potravinářských provozů
Andrea Krýzová -
Technologická zařízení pro přípravu stravy a jejich vliv na senzorickou jakost vybraných pokrmů
Filip Chalupa -
Vliv surovin a technologie na senzorickou jakost čokolády
Petra ŠINÁKLOVÁ -
Jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků a jejich vliv na spotřebu
Radek PRŮŠA
Název
Vložil
Vloženo
Práva