Bc. Iveta DOBRÁ

Master's thesis

Nutriční úroveň školního stravování v ČR

The Nutritional Standard of School feeding in the Czech Republic
Abstract:
Cílem práce bylo nutričně vyhodnotit jídelní lístky vybraných základních škol a provést dotazníkový průzkum mezi žáky na téma školní stravování. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že školní jídelny zabezpečují 35 % VDD pro celkovou energii, bílkoviny a tuky. Nedostačující je plnění sacharidů a rostlinných bílkovin pro chlapce 15 {--} 18 let. Z dotazníkového šetření bylo zjištěno, že žáci jsou …more
Abstract:
The aim of this thesis was to nutritionally evaluate the menus of selected primary schools and make study among students with view to quality of school meals. The results of nutritional evaluation shows that menus of examined school canteens provide 35 % of nutritional standards for total energy, protein and fats. The intake of carbohydrate and vegetable proteins is inadequate for boys 15-18 years …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier: 15034

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2010

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

DOBRÁ, Iveta. Nutriční úroveň školního stravování v ČR. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production