Bc. Iveta DOBRÁ
Master's thesis
Nutriční úroveň školního stravování v ČR
The Nutritional Standard of School feeding in the Czech Republic
Abstract:
Cílem práce bylo nutričně vyhodnotit jídelní lístky vybraných základních škol a provést dotazníkový průzkum mezi žáky na téma školní stravování. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že školní jídelny zabezpečují 35 % VDD pro celkovou energii, bílkoviny a tuky. Nedostačující je plnění sacharidů a rostlinných bílkovin pro chlapce 15 {--} 18 let. Z dotazníkového šetření bylo zjištěno, že žáci jsou …moreAbstract:
The aim of this thesis was to nutritionally evaluate the menus of selected primary schools and make study among students with view to quality of school meals. The results of nutritional evaluation shows that menus of examined school canteens provide 35 % of nutritional standards for total energy, protein and fats. The intake of carbohydrate and vegetable proteins is inadequate for boys 15-18 years …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
15034
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
DOBRÁ, Iveta. Nutriční úroveň školního stravování v ČR. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Kvalita života u pacientů s potravinovou alergií
Andrea Hradilová -
Kvalita stravování dětí a mladistvých ve speciálních školských zařízeních
Iva Mikulášková -
Nabídka a kvalita školního stravování ve školách současnosti
Lenka Fialová -
Faktory ovlivňující kvalitu školního stravování ve vybrané destinaci
Miroslav Machek -
Kvalita stravování ve školních jídelnách pro děti mladšího školního věku
Veronika VALÚŠKOVÁ -
Vývoj a kvalita stravování dětí a mládeže v letních táborech v USA
Miloslav Škopek -
Kvalita stravování dětí na základní škole
Lenka HLAVICOVÁ -
Kvalita stravování v mateřské škole
Lucie KOPECKÁ