Nutriční úroveň školního stravování v ČR – Bc. Iveta DOBRÁ
Bc. Iveta DOBRÁ
Diplomová práce
Nutriční úroveň školního stravování v ČR
The Nutritional Standard of School feeding in the Czech Republic
Anotace:
Cílem práce bylo nutričně vyhodnotit jídelní lístky vybraných základních škol a provést dotazníkový průzkum mezi žáky na téma školní stravování. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že školní jídelny zabezpečují 35 % VDD pro celkovou energii, bílkoviny a tuky. Nedostačující je plnění sacharidů a rostlinných bílkovin pro chlapce 15 {--} 18 let. Z dotazníkového šetření bylo zjištěno, že žáci jsou …víceAbstract:
The aim of this thesis was to nutritionally evaluate the menus of selected primary schools and make study among students with view to quality of school meals. The results of nutritional evaluation shows that menus of examined school canteens provide 35 % of nutritional standards for total energy, protein and fats. The intake of carbohydrate and vegetable proteins is inadequate for boys 15-18 years …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15034
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DOBRÁ, Iveta. Nutriční úroveň školního stravování v ČR. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita života u pacientů s potravinovou alergií
Andrea Hradilová -
Kvalita stravování dětí a mladistvých ve speciálních školských zařízeních
Iva Mikulášková -
Nabídka a kvalita školního stravování ve školách současnosti
Lenka Fialová -
Faktory ovlivňující kvalitu školního stravování ve vybrané destinaci
Miroslav Machek -
Kvalita stravování ve školních jídelnách pro děti mladšího školního věku
Veronika VALÚŠKOVÁ -
Vývoj a kvalita stravování dětí a mládeže v letních táborech v USA
Miloslav Škopek -
Kvalita stravování dětí na základní škole
Lenka HLAVICOVÁ -
Kvalita stravování v mateřské škole
Lucie KOPECKÁ