Kvalita potravin na českém trhu a její vnímání spotřebiteli – Jiří Nováček
Jiří Nováček
Bachelor's thesis
Kvalita potravin na českém trhu a její vnímání spotřebiteli
Food quality on the Czech market and its perception by consumers
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jak spotřebitelé vnímají kvalitu potravin na českém trhu. První kapitola definuje, co kvalita potravin znamená. Zabývá se legislativním rámcem bezpečnosti potravin, dále pak nutriční hodnotou a senzorickou kvalitou. Druhá a třetí kapitola jsou věnovány analýze značek kvality, respektive testů kvality potravin. Poslední čtvrtá kapitola prezentuje výsledky vlastního …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to discover how consumers perceive food quality on the Czech market. The first chapter defines what food quality means, captures the legislative framework of food safety and explains nutritive value and sensory quality. The second and the third chapter are dedicated to the analysis of quality marks and tests of food quality, respectively. The last fourth chapter presents …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 6. 2013
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/42155
Thesis defence
- Date of defence: 24. 6. 2014
- Supervisor: Jiří Zeman
- Reader: Alena Filipová
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/42155
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Theses on a related topic
-
Spotřebitelské vnímání kvality potravin
Karolína Spilková -
Mezinárodní srovnání postojů generace Y ke kvalitě a značkám kvality potravin
Denisa Kováčová -
Země původu potravin jako značka kvality
David VOLKE -
Značky kvality potravin
Lenka Mládková -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na těstoviny
Adéla KRŮČKOVÁ -
Evropská úprava bezpečnosti potravin
Zdeňka Cejpková -
Právní záruky kvality potravin
Veronika Blokešová -
Zhodnocení vybraných šetrných zpracovatelských technologií na kvalitu a bezpečnost potravin
Jana Halamová