Příprava a charakterizace polymerních nanočástic s enkapsulovaným rybím olejem a jejich vliv na vybrané ukazatele kožních ran u modelového organismu – Ing. Vendula Popelková
Ing. Vendula Popelková
Disertační práce
Příprava a charakterizace polymerních nanočástic s enkapsulovaným rybím olejem a jejich vliv na vybrané ukazatele kožních ran u modelového organismu
2.Preparation and characterization of polymeric nanoparticles with encapsulated fish oil and their effect on selected indicators of skin wound healing in a model organism
Anotace:
Praktická část mé disertační práce zahrnuje syntézu a charakterizaci příslušných organických a anorganických nanočástic určených k hojení ran. K dalšímu zkoumání bylo dále využito organických nanočástic na bázi polymeru PLGA [poly-(lactic-co-glycolic) acid]. Syntetizována byla varianta polymerních nanočástic s rybím olejem (PLGA-FO NPs). Vytvořeny byly také prázdné nanočástice (PLGA NPs) a nanočástice …víceAbstract:
The practical part of my dissertation involves the synthesis and characterization of relevant organic and inorganic nanoparticles for wound healing. Organic nanoparticles based on the polymer PLGA were further investigated. A variant of polymeric nanoparticles with fish oil (PLGA-FO NPs) was synthesized. Empty nanoparticles (PLGA NPs) and with encapsulated mupirocin (PLGA-MUP NPs) were also created …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Oponent: Ondřej Šťastník, Ph.D., doc. Bc. Ing., Vladimír Pažout, externi, Radek Přikryl, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POPELKOVÁ, Vendula. \textit{Příprava a~charakterizace polymerních nanočástic s~enkapsulovaným rybím olejem a~jejich vliv na vybrané ukazatele kožních ran u~modelového organismu}. Online. Disertační práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/u4s7eb/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
-
Zinc nanoparticles in nutrition of weaned piglets
Ebenezer Osei Ayeh