Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu – Bc. Tomáš Krejča
Bc. Tomáš Krejča
Diplomová práce
Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu
Effect of flavouring component on physicochemical, sensory and microbiological properties of goat yoghurt
Anotace:
Diplomová práce se skládá ze dvou částí. V první části byl obecně popsán chov koz v rámci světového měřítka a později i z hlediska České republiky. Dále bylo charakterizováno kozí mléko, jakožto vstupní surovina pro další výrobu, včetně jeho nutričního složení. Poté byly popisovány fermentované mléčné výrobky včetně definic a způsobů jejich výroby. V neposlední řadě došlo k charakterizaci medovicového …víceAbstract:
The thesis consists of two parts. In the first part, goat breeding was generally described from the world scale but also within the Czech Republic. Furthermore, goat milk was characterized as a raw material for further production including its important composition. Then fermented dairy products were described including definitions and methods of their production. Then honeydew honey and chia seeds …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Šárka Musilová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KREJČA, Tomáš. \textit{Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a~mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/u6reod/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková
Název
Vložil
Vloženo
Práva