Výroba a hodnotenie alkoholických nápojov typu cider – Bc. Daniel Seriš
Bc. Daniel Seriš
Master's thesis
Výroba a hodnotenie alkoholických nápojov typu cider
Výroba a hodnocení alkoholických nápojů typu cider.
Abstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá výrobou a hodnotením alkoholických nápojov typu cider. Literárna časť je venovaná širokému spektru informácií od legislatívy ciderov až po ich svetovú produkciu. Zvýšená pozornosť je venovaná chemickému zloženiu jabĺk a muštu, senzorickému hodnoteniu a jednotlivým technologickým procesom ktoré sú realizované počas výroby ciderov. V praktickej časti bolo analyzovaných …moreAbstract:
This thesis deals with the production an evaluation of alcoholic beverages of the cider type. The literary part is devoted to a wide range of information beginning with cider legislation to the world production. Increased attention is paid to the chemical composition of apples and must, sensory evaluation and individual technological processes that are implemented during the production of ciders. …moreAbstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá výrobou a hodnotením alkoholických nápojov typu cider. Literárna časť je venovaná širokému spektru informácií od legislatívy ciderov až po ich svetovú produkciu. Zvýšená pozornosť je venovaná chemickému zloženiu jabĺk a muštu, senzorickému hodnoteniu a jednotlivým technologickým procesom ktoré sú realizované počas výroby ciderov. V praktickej časti bolo analyzovaných …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
- Reader: Radek Sotolář, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Projekt užití statistických metod v procesu plánování výroby ve firmě Mitas, a.s.
Roman KASAL -
Proces řízení pracovního kapitálu a jeho optimalizace ve výrobním podniku
Veronika Svitáková -
Návrh učebního textu pro výuku odborného předmětu Hygiena a technologie potravin na středních školách
Radovan Jůzl -
Tvorba styrenu, vinylfenolů a monocyklických aromatických uhlovodíků v technologii potravin
Adéla Ramešová -
Možnosti použití netradičních tuků v technologii potravin
Silvie Radomská -
Návrh přípravy učitele do odborného předmětu Hygiena a technologie potravin
Markéta Jarošová -
Vytvoření učebního textu pro předmět Hygiena a technologie potravin a jeho využití na střední odborné škole
Lucie MAŠÁTOVÁ -
Analýza výdajů Ústavu technologie potravin FT UTB ve Zlíně za rok 2014
Zuzana Hanáčíková