Náhradní sladidla v potravinách – Veronika HANÁKOVÁ
Veronika HANÁKOVÁ
Bakalářská práce
Náhradní sladidla v potravinách
Sweeteners in food
Anotace:
Tato práce obsahuje výčet náhradních sladidel v potravinách. Jejich rozdělení na syntetické a přírodní. A také upozornění na nemoci způsobené nadměrným příjmem sladidel. Cílem práce bylo porovnání sacharidů vůči náhradním sladidlům a doporučení alternativních sladidel pro diabetiky a pro nemocné trpící nadváhou a obezitou.Abstract:
This work contains a list of sweeteners of food. The distribution of synthetic and natural. And also notice the diseases caused by excessive intake of sweeteners. The aim was to compare alternative sweeteners with carbohydrate and recommendations of alternative sweeteners for diabetics and patiens suffering from overweight and obezity.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22680
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HANÁKOVÁ, Veronika. Náhradní sladidla v potravinách. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Náhradní sladidla ve výživě člověka s diabetem
Marek Kolář -
Náhradní sladidla ve výživě
Penelope Maria CHODOUNSKÁ -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Andrea Maťhová -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Úroveň výživových znalostí pacientů s diagnózou diabetes mellitus
Monika DVOŘÁKOVÁ -
Syntetické sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Monika Zikánová