Pavlína Matoušková

Bachelor's thesis

Obsah vitamínu C v bramborách při technologických operacích

Vitamin C content in potatoes during technological operations
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývala obsahem vitamínu C v bramborách při technologických operacích. V experimentální části byly brambory vloženy do studené vody a vařeny, vloženy do teplé vody a vařeny, vařeny v páře, v mikrovlnné troubě a smaženy. Vodou vyextrahované brambory byly vloženy do centrifugy k oddělení kapalné části od pevné, a tento extrakt byl přefiltrován a vstříknut do HPLC, kde byl vyhodnocen …viac
Abstract:
This bachelor thesis dealt with the content of vitamin C in potatoes during technological operations. In the experimental part, the potatoes were placed in cold water and boiled, placed in warm water and boiled, steamed, microwaveed and fried. The water-extracted potatoes were placed in a centrifuge to separate the liquid part from the solid part, and this extract was filtered and injected into HPLC …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
  • Oponent: Naděžda Vrchotová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / odbor:
Horticulture / Quality of plant food sources

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.