Obsah vitamínu C v bramborách při technologických operacích – Pavlína Matoušková
Pavlína Matoušková
Bachelor's thesis
Obsah vitamínu C v bramborách při technologických operacích
Vitamin C content in potatoes during technological operations
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývala obsahem vitamínu C v bramborách při technologických operacích. V experimentální části byly brambory vloženy do studené vody a vařeny, vloženy do teplé vody a vařeny, vařeny v páře, v mikrovlnné troubě a smaženy. Vodou vyextrahované brambory byly vloženy do centrifugy k oddělení kapalné části od pevné, a tento extrakt byl přefiltrován a vstříknut do HPLC, kde byl vyhodnocen …viacAbstract:
This bachelor thesis dealt with the content of vitamin C in potatoes during technological operations. In the experimental part, the potatoes were placed in cold water and boiled, placed in warm water and boiled, steamed, microwaveed and fried. The water-extracted potatoes were placed in a centrifuge to separate the liquid part from the solid part, and this extract was filtered and injected into HPLC …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
- Oponent: Naděžda Vrchotová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticulture / Quality of plant food sources
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.