Martin Hádlík

Bachelor's thesis

Vliv autolýzy kvasinek na senzorické vlastnosti červeného vína

The effect of yeast autolysis on sensory properties of red wine
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá autolýzou kvasinek a jejím dopadem na vlastnosti vína, při školení vína s využitím kvasničných kalů. První kapitoly práce se zabývají popisem výroby červeného vína, se zaměřením na hlavní a vedlejší produkty alkoholové fermentace. Následuje stručný popis malolaktické fermentace. Další část se zabývá kvasinkami, je popsáno jejich zařazení do systému hub, charakteristika buňky …more
Abstract:
Bachelor thesis deals with yeast autolysis and its impact on wine properties, during wine training with the use of yeast lees. The first chapters deals with the description of red wine production, focusing on the major and by-products of alcohol fermentation. The following is a brief description of the malolactic fermentation. The next section deals with the yeast, their inclusion in the system, cell …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic