Vliv formy zkrmované sóji na oxidační stabilitu vajec kura domácího – Bc. Miroslav Studený
Bc. Miroslav Studený
Master's thesis
Vliv formy zkrmované sóji na oxidační stabilitu vajec kura domácího
Influence of form of fed soybean on oxidative stability of laying hens eggs
Anotácia:
Vzhledem k neustále se rozrůstající lidské populaci, dochází zároveň k navyšování poptávky po co nejlevnějších zdrojích makroživin. Díky relativně nízkým požadavkům na životní prostor nosnic v chovu představují vejce finančně dostupný zdroj kvalitních živin. Vejce sama o sobě obsahují kromě nasycených mastných kyselin i ty nenasycené. A právě vyšší obsah těchto nenasycených kyselin sebou přináší větší …viacAbstract:
Due to the constantly growing human population there is also an increasing demand for the cheapest possible sources of macronutrients. Because of the relatively low demands on the living space of laying hens in breeding, eggs represent an affordable source of quality nutrients. Eggs themselves contain, in addition to saturated fatty acids, also unsaturated ones. And it is the higher content of these …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STUDENÝ, Miroslav. \textit{Vliv formy zkrmované sóji na oxidační stabilitu vajec kura domácího}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/udgauv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Práce na příbuzné téma
-
Povrchová kovalentní modifikace 2D materiálů (MXenů) s cílem zvýšení jejich anti-oxidační stability při použití v regenerativní medicíně
Evgenii Kublii -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Sledování obsahu mastných kyselin a oxidační stability tuku v závislosti na době skladování
Petra Prokešová -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Oxidační stabilita motorové nafty
Petr Závěšický -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová
Názov
Vložil
Vložené
Práva