Zuzana HUŇKOVÁ
Bakalářská práce
Plýtvání jídla v České republice
Wasting of food in the Czech republic
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je popsat spotřebu a množství vyplýtvaného jídla po celém světě, jeho trendy a změny v určitých regionech. Důraz je kladen na plýtvání jídlem v okrese Olomouc, ve kterém proběhlo vlastní dotazníkové šetření. Po přečtení tohoto dokumentu čtenář získá základní přehled o množství jídla, které je běžně vyhazováno v rozvojových a rozvinutých zemích, hlavní důvody, které vedou …víceAbstract:
The aim of this thesis is to describe consumption and amount of food wastage around the world and in the Czech Republic, its trends and differences among regions. The emphasis is on analysis of food wastage in the Olomouc region via a questionnaire. After reading the thesis, readers will gain basic knowledge about amount of wasted food in developing and developed countries, understand main reasons …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 4. 2015
Zveřejnit od: 2. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Zdeněk Opršal, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HUŇKOVÁ, Zuzana. Plýtvání jídla v České republice. Olomouc, 2015. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Geografie / Mezinárodní rozvojová studia
Práce na příbuzné téma
-
Potravinový odpad a potravinové ztráty v EU
Barbora Hlásná -
Potravinová bezpečnost na municipální úrovni
Eva Zábojníková -
Potravinová banka a její role v řešení problému plýtvání potravin
Nikola Skýpalová -
Potravinová nehospodárnost v České republice
Jindřich Troller -
Udržitelnost a jídlo (plýtvání jídlem dětmi: případová studie předškolního zařízení)
Anna Roháčková -
Food Waste: Potraviny z odpadu nebo odpad z potravin?
Michaela Šebíková -
Světová obchodní organizace a rozvojové země
Martina Sikorová -
Perspektivy ekofarem v rozvojové a rozvinuté zemi a jejich postavení v rámci globálního potravinového systému
Eva STEJSKALOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva