Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí – Jolana Dostálová
Jolana Dostálová
Bakalářská práce
Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí
Using of Selected Hydrocolloids from Algae in The Production of Processed Cheese without Emulsifying Salts
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo vyrobit tavené sýry bez tavicích solí za přídavku vybraných hydrokoloidů z řas. Použity byly hydrokoloidy: -karagenan, -karagenan, agar a alginát sodný. Hydrokoloidy byly přidávány v koncentracích 0,10 %, 0,25 %, 0,50 %, 0,75 % a 1,00 % (w/w). U modelových vzorků byla provedena základní chemická a senzorická analýza a dynamická oscilační reometrie. Vzorky byly skladovány …víceAbstract:
The aim of this work was to produce processed cheeses without emulsifying salts with the addition of selected hydrocolloids from algae. Various hydrocolloids such as kappa- and iota- carrageenan, agar and sodium alginate have been used in this study. Hydrocolloids were added at concentrations of 0,10 %, 0,25 %, 0,50 %, 0,75 % and 1,00 % (w/w). In the test samples, basic chemical and sensory analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dostálová, Jolana. Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití dynamické mechanické analýzy jakožto doplňkového modulu oscilační reometrie pro hydrogelové systémy
Jiří Kopecký -
Vybrané faktory ovlivňující texturní vlastnosti analogů tavených sýrů
Zuzana Hanáková -
Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vaškových -
Vliv vybraných polysacharidů z řas na konzistenci tavených sýrů
Lucie Beníčková -
Textura tavených sýrů s různou koncentrací alginátu sodného
Lucie MYNARČÍKOVÁ -
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová -
Změny jakosti tavených sýrů v důsledku sterilačního záhřevu
Alena Kratochvílová -
Vliv vybraných polysacharidů z řas na konzistenci tavených sýrů
Lucie Beníčková