Effect of hemp meal preparation on its quality – Bc. Aleksandra KUKLINA
Bc. Aleksandra KUKLINA
Master's thesis
Effect of hemp meal preparation on its quality
Effect of hemp meal preparation on its quality
Abstract:
The hemp seeds are indicated as a source of valuable nutrients, so it is recognized as one of nature's perfect balanced foods. Cold-pressed hemp seed oil is the most common commodity from hemp manufactory nowadays. In order to fulfill the requirements of sustainable food processing, the reutilization of food waste is a common issue especially due to the fact that food waste is rich in proteins, dietary …moreAbstract:
Semena konopí jsou považovaná za jeden z nejlepších zdrojů plnohodnotných živin rostlinného původu pro lidskou výživu. Za studená lisovaný konopný olej je dnes nejběžnějším produktem v konopné výrobě. Za účelem splnění moderních požadavků udržitelného zpracování je reutilizace konopných zbytku velmi vyžadovaná. Zejména proto, že zbylé konopné výlisky jsou bohaté na antioxidanty, vlákninu, polyfenoly …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUKLINA, Aleksandra. \textit{Effect of hemp meal preparation on its quality}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2020. Available from: https://theses.cz/id/uexhpu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KUKLINA, Aleksandra. Effect of hemp meal preparation on its quality . Č. Budějovice, 2020. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agriculture Engineering
Theses on a related topic
-
Studium za studena lisovaných rostlinných olejů za účelem autentikace
Kristýna Šteflová -
Výzkum simulačních technik určených k navrhování za studena lisovaných komponentů s ohledem na jejich únavovou životnost
Jaromír KAŠPAR -
Vliv rafinace na kvalitativní parametry a stabilitu rostlinných olejů lisovaných za studena
Eva PROCHÁZKOVÁ -
Kvalitativní vlastnosti konopných olejů v závislosti na způsobu výroby
Eliška Dvořáková -
Srovnání vybraných kvalitativních a kvantitativních charakteristik extraktů medicinálního konopí připravených různými extrakčními metodami
Pavel Rechcígl -
Metabolické přeměny konopných extraktů v podmínkách in vitro statického trávicího modelu
Tomáš Skala -
Nutriční a technologická kvalita semen konopí setého
Jaroslava PŮLPYTLOVÁ -
Potravinářské využití konopného semene a jeho význam v racionální výživě člověka
Radka OSINKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights