Nové trendy v kulturním turismu se zaměřením na kulinářský turismus v Praze – Markéta Musilová
Markéta Musilová
Diplomová práce
Nové trendy v kulturním turismu se zaměřením na kulinářský turismus v Praze
New trends in cultural tourism focusing on culinary tourism in Prague
Anotace:
Diplomová práce se zabývá novodobými trendy v oblasti kulinářského turismu v souvislosti s motivací turistů k účasti na kulinářských aktivitách ve městě. Hlavním cílem práce je analýza poptávky a nabídky v kulinářském turismu v Praze a posouzení, zda je Praha vyhledávanou kulinářskou destinací, či nikoliv. Teoretická část práce je sumarizací terminologie související s turismem, podstatná část je věnována …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the modern trends in food tourism in terms of tourist motivation to participate in culinary activities in the city. The main aim of the thesis is to analyze demand and offer in food tourism in Prague and to assess whether Prague is a sought-after culinary destination or not. The theoretical part of the thesis is a summary of tourism-related terminology, a substantial part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 12. 2016
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/70527
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2018
- Vedoucí: Markéta Dianová
- Oponent: Milan Lindner
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/70527
Vysoká škola ekonomická v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Arts Management
Práce na příbuzné téma
-
Kulturní památky Slovenska na Seznamu světového dědictví UNESCO. Volnočasový produkt se zaměřením na kulturní turismus.
Aneta Tranová -
Slavná lázeňská města Evropy. Volnočasový produkt se zaměřením na kulturní turismus
Adam Matýsek -
Moravské državy rodu Žerotínů. Volnočasový produkt se zaměřením na kulturní turismus.
Michaela Staňková -
Přínos Obchodního centra SAPA pro kulturní turismus a rozvoj vietnamské gastronomie
Hong Ngoc Bui -
Role industriálních památek pro kulturní turismus
Nela Štěpánová -
Gastronomie jako součást kulturního turismu
Rebeka Maria Kasapidu -
The sharing economy in Brazil: the case of gastronomy
Denisa Štěrbová -
Argentinská gastronomie z hlediska nabídky a poptávky v Praze
Karolína Štajnerová