Vliv výživy na organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků – Tereza Daňková
Tereza Daňková
Bakalářská práce
Vliv výživy na organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků
The effect of feeding on organoleptic properties of meat from fallow deer
Anotace:
Pro zajištění náročných požadavků současných spotřebitelů je nezbytné nabízet potraviny nejen bezpečné, s optimálními nutričními hodnotami, ale i s vyrovnanými a uspokojivými organoleptickými charakteristikami. Farmový chov jelenovitých je jedním z možných způsobů, jak efektivně využívat marginální zemědělské plochy, zejména pastviny, k produkci vysoce kvalitního masa. Ve srovnání se zvěřinou pocházející …víceAbstract:
Food industry is nowadays formed by three key trends. Unsurprisingly, all consumers demand safe foodstuff, but this requirement does not seem to be the only one. It is suplemented with demand for foodstuff with optimal nutritional values and it becomes a standard to provide foodstuff with well balanced and satisfactory organoleptic characteristic. Deer farming is one of many ways, how to use marginal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DAŇKOVÁ, Tereza. \textit{Vliv výživy na organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/uhigof/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku \nl{}z plodů rohovníku obecného
Veronika Ostrá -
Chemické a fyzikální vlastnosti lipového sirupu
Tereza Hloušková -
Vliv kombinace chemické a termické modifikace na vlastnosti modifikovaného dřeva
Tomáš Drs -
Vliv pěstované plodiny na vybrané půdní vlastnosti
Petr Zifčák -
Chemické a fyzikální vlastnosti půd v intenzivně obhospodařovaných vinohradech
Patrik Čermák -
Teplota termické modifikace dřeva a její dopad na chemické změny v jeho struktuře v interakci na vybrané fyzikální a mechanické vlastnosti
Ondřej Šárovec -
Mechanical and physical properties of CLT from hardwoods
Sumanta Das -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur
Název
Vložil
Vloženo
Práva