Výskyt potenciálně patogenních mikroorganismů v jedlém hmyzu – Bc. Hana Jiroušková
Bc. Hana Jiroušková
Diplomová práce
Výskyt potenciálně patogenních mikroorganismů v jedlém hmyzu
Occurrence of potentially pathogenic microorganisms in edible insect
Anotace:
V současné době, kdy se velikost lidské populace neustále zvětšuje, rostou i požadavky na množství pro ni dostupných potravin. Za několik let se tak může stát, že zásoby tradičně využívaných poživatin nebudou dostačující a budou vyžadovány alternativní zdroje potravin. Jedním z takových zdrojů může být právě jedlý hmyz. Jedlý hmyz může pro člověka představovat kvalitní zdroj živin, především bílkovin …víceAbstract:
In today’s world when the human population is ever increasing, a demand to ensure food supply for all those people rises. In few years a time when traditional food resources are not enough can come. An alternative source of food will be needed. One of those alternative sources can be edible insect.Edible insect can be a very sound source of nutrients, mostly protein. Some kinds of insects contain even …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Roman Švejstil
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JIROUŠKOVÁ, Hana. \textit{Výskyt potenciálně patogenních mikroorganismů v jedlém hmyzu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/uhzo1k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Edible insect as a sustainable diet in Sub-Saharan Africa: Case of Mopane worms (Imbrasia belina) in Zimbabwe
Belinda Moyo -
Insect as human food and the consumers health risk
Temwani Kaoma -
Consumers' attitudes towards insect consumption in Cambodia
Techhong Lim -
Insect as an alternative source of animal protein in Southeast Asia
Petra Svobodová -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová
Název
Vložil
Vloženo
Práva