Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže – Aneta Polaštíková
Aneta Polaštíková
Bachelor's thesis
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Extraction of Collagen Products from Poultry By-Products.
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá extrakcí želatiny z nevyužitých částí drůbeže, konkrétně z kuřecích běháků. Práce se skládá ze dvou částí. Části teoretické a praktické. Teoretická část popisuje chemické složení drůbežího masa a jeho jatečné opracování. Následně se zabývá odpady z masného průmyslu a jejich využitím. Nakonec charakterizuje samotnou želatinu. Praktická část zkoumá možnost zpracování kuřecích …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with gelatine extraction from underutilised poultry, particularly chicken feet. This work consists of theoretical and practical part. The theoretical one describes chemical composition of poultry meat and its slaughtering, meat cutting and other processing. Subsequently, it deals with meat industry waste and its usage. Finally, it characterizes gelatine. The practical part …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Polaštíková, Aneta. Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Polymeric Materials and Technology
Theses on a related topic
-
Kuřecí běháky jako netradiční surovina pro přípravu želatin a hydrolysátů
Adéla Havelková -
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Aneta Polaštíková -
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák -
Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu
Linh Thi Hong Ngo -
Průmyslové zpracování hrabavé drůbeže z hlediska tvorby a nakládání s odpady
Jan Zemek