Kontrola potravin hmotnostní spektrometrií s přímou ionizací vzorků – Bc. Eva MÁČALOVÁ
Bc. Eva MÁČALOVÁ
Diplomová práce
Kontrola potravin hmotnostní spektrometrií s přímou ionizací vzorků
Food control by mass spectrometry with direct ionization of samples
Anotace:
Tato práce se zabývá detekcí a identifikací 16 barviv jakožto potravinářských aditiv použitím tří technik hmotnostní spektrometrie s přímou ionizací vzorků, konkrétně se jedná o desorpční ionizaci nanoelektrosprejem (nanoDESI), sondu pro analýzu vzorků za atmosférického tlaku (ASAP) a ionizaci nanoelektrosprejem (nanoESI). V práci je dále testována úprava iontového zdroje umožňující regulaci podtlaku …víceAbstract:
This thesis deals with detection and identification of 16 dyes of food additives by three mass spectrometry techniques with direct ionization of samples, specifically desorption nanoelectrospray ionization (nanoDESI), atmospheric solids analysis probe (ASAP) and nanoelectrospray ionization (nanoESI). In addition, this thesis deals with testing modification of ionization source enabling regulation of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Karel Lemr, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MÁČALOVÁ, Eva. Kontrola potravin hmotnostní spektrometrií s přímou ionizací vzorků. Olomouc, 2018. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Ambientní ionizační techniky v analýze uměleckých děl
Adam STUDENÝ -
Analýza suché krevní kapky pomocí ambientních ionizačních technik v hmotnostní spektrometrii se zaměřením na klinické studie
Terézia Sabadková -
Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami
Dominik MOSLER -
Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami
Dominik MOSLER -
Kombinace ionizačních technik a spojení iontové mobility s hmotnostní spektrometrií v analýze nových psychoaktivních látek
Marianna NYTKA -
Spektrometrie iontové pohyblivosti ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze cukrů
Lucie PUŠOVÁ -
Stanovení bitrexu kapilární elektroforézou s UV-VIS detektorem a tandemovou hmotnostní spektrometrií
Petr LANGER -
Rychlé separace při odhalování pančování potravin
Martina UHROVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva