Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků – Bc. Anna Michálková
Bc. Anna Michálková
Diplomová práce
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Nutritional value of selected plant substitutes for meat and meat products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá výživovou hodnotou vybraných alternativních náhražek masa a masných výrobků, které jsou dostupné na našem trhu. Vzhledem k tomu, že roste popularita alternativních způsobů stravování vyřazující živočišné produkty, vzniká mnoho nových produktů z rostlinných, popřípadě jiných alternativních zdrojů bílkovin a jejich kvalita a nutriční složení se výrazně liší. Tato práce popisuje …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the nutritional value of selected alternative meat substitutes and meat products that are available on our market. Due to the growing popularity of alternative ways of eating that eliminate animal products, many new products are made from plant or other alternative sources, and their quality and nutritional value differ significantly. This work describes the possibilities …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D.
- Oponent: Hana Pejšová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MICHÁLKOVÁ, Anna. \textit{Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/uo9367/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv bezmasé stravy na sportovní výkon a zdraví
Juraj Durec -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík -
Finanční analýza společnosti MASO UZENINY PÍSEK, a.s. z pohledu věřitele
Adam Čepec -
Finanční analýza společnosti Maso Jičín, s. r. o.
Tomáš Turek -
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Marie Nevrklová
Název
Vložil
Vloženo
Práva