Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj – Kateryna Bezborodová
Kateryna Bezborodová
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Microbiological quality of edible insects and products made from them
Anotace:
Lidé se více zajímají o hmyz jako alternativní zdroj potravy pro rostoucí světovou populaci. Dnes je považován za novou super potravinu díky významnému obsahu nutričně cenných látek. Tato diplomová práce je zaměřena na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu z hlediska kvalitativního a kvantitativního. Cílem bylo ověřit mikrobiologickou nezávadnost jedlého hmyzu a produktů z něj. Byly testovány vzorky …víceAbstract:
People are more interested in insects as an alternative food source for the world's growing population. Today, it is considered a new superfood due to its significant nutritional content. This thesis focuses on the microbiological quality of edible insects from a qualitative and quantitative point of view. The aim was to verify the microbiological safety of edible insects and their products. Samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Roman Švejstil, PhD.
- Oponent: Zuzana Tomáštíková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BEZBORODOVÁ, Kateryna. \textit{Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/uowp9f/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva