Jídlo jako estetická zkušenost, nebo dokonce umění? – Anna Marie JABČANKOVÁ
Anna Marie JABČANKOVÁ
Bachelor's thesis
Jídlo jako estetická zkušenost, nebo dokonce umění?
Eating as an Aesthetic Experience, or even as an Art?
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje převážně na možnosti, zda lze uvažovat o jídle, jakožto o estetické zkušenosti, nebo zda je dokonce možné ho nazývat uměním. Hlavními body se v této práci stane nejen pouhý pohled na jídlo, ale právě i pohled na samotný akt jedení, který by se tedy poté mohl nazvat druhem "krásného umění". K potvrzení, či vyvrácení tohoto postoje bude z největší části napomáhat pragmatická …moreAbstract:
This bachelor's thesis is focused primarily on options, whether you can consider food as an aesthetic experience or even if it is possible to call it art. The main points in this thesis are a rough look at food and the act of eating as a whole, which could then be called a type of "fine art." Pragmatic aesthetics will be the most significant factor in confirming or disproving this statement, as practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 5. 2023
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Ondřej Dadejík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JABČANKOVÁ, Anna Marie. \textit{Jídlo jako estetická zkušenost, nebo dokonce umění?}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Arts. 2023. Available from: https://theses.cz/id/uoz2l1/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JABČANKOVÁ, Anna Marie. Jídlo jako estetická zkušenost, nebo dokonce umění?. České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Filozofická fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Common Theory and History of Art and Culture / Aesthetics
Theses on a related topic
-
Jídlo jako vyjadřovací prostředek umělce v současném umění
Veronika Čechmánková -
Kulinární estetika - jídlo jako umění
Adéla Mikolášová -
Jídlo jako umění
Veronika SLAVÍČKOVÁ -
Jídlo jako umění
Karolína ZÁLEŠÁKOVÁ -
Jídlo jako zprostředkovatel významů v konceptuálním umění
Vendula Guhová -
Motiv jídla v současném ekologickém umění
Jesika ŠTANTEJSKÁ -
Jídlo jako předmět a prostředek uměleckého vyjádření
Jakub Nachtigal -
Umění vs. molekulární kuchyně
Kateřina Ondračková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights