Marek Hora

Diplomová práce

Využití infračervené spektrometrie pro analýzu olejů

Use of Infrared Spectroscopy for the Oil Analysis
Anotace:
Úvod práce je věnován teoretickým poznatkům k problematice infračervené spektrometrie, je zde popsán princip této metody a také jsou zde popsány a rozděleny jednotlivé techniky infračervené spektrometrie. V dalších kapitolách se práce zabývá odebíráním vzorků a analýzou olejů. V závěru práce je posuzována vhodnost navržených postupů měření vybraných vlastností maziv.
Abstract:
The introduction of the thesis is devoted to the theoretical knowledge of infrared spectrometry, the principles of this method are described here and individual infrared spectrometry techniques are also included. The following chapters deal with the sampling and analysis of oils. At the end of the thesis, the suitability of the proposed measurement methods for selected lubricant properties is assessed …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2019
  • Vedoucí: Ladislav Hrabec
  • Oponent: Jan Blata

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava